Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2008 23:46:33
Geldzaken & Recht

Vakantiewerk in restaurant:loon klopt niet

@ opa:

chapeau, zeer goede adviezen! vooral het lid worden van een vakbond als in de horeca gewerkt wordt! enkele goed werkgevers daar niet te na gesproken, is het een louche branche.

dag jolanda70,

afgesnauwd te worden is geen pretje. dat doe je nog niet met een hond. dat hoeft niemand te accepteren, maar misschien waren ze blij een baantje te hebben. zo niet, dan kun je beter wegwezen bij zo'n werkgever. misschien een goede les voor hen.

bij de vakbond kunnen ze precies narekenen wat ze hadden moeten verdienen. sommige bonden geven alsnog deze ondersteuning als je nu lid wordt, voor minstens één jaar. contributie is voor studenten zeer laag. voor vakantiewerkers wordt door een bond vóór de vakantie gratis uitleg verstrekt over rechten en plichten van vakantiewerkers.

ook vakantiewerkers zijn (ook al is de arbeidsverhouding van korte duur) gewoon werknemers en dus verplicht verzekerd voor werknemersverzekeringen. ze moeten een overzicht hebben van de inhoudingen hiervoor,(= premie ww, zfw, bijdrage zvw) hoeveel uren gemaakt zijn, wat het brutoloon en het nettoloon is.

hardware error man.