Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 03-10-2008 00:32:26
Huishouden & Energie

Stortbak toilet blijft heel langzaam "doorstromen"

Dag bob,

de rubberbol met een gat er onderin sluit normaal de uitstortopening af.
nu kan er rommel tussen de bol en de opening zitten waardoor deze niet meer goed afsluit.
ook kan het rubber van de bol zover in de afsluitrand vergaan zijn dat een scheurtje in de afsluitrand van de bol ontstaan is.

advies: draai de stopkraan dicht, trek de bak leeg en demonteer het doortrek mechaniek, zodat je de rubberbol geheel kunt bekijken. maak ze schoon en inspecteer de bol op een scheurtje. is er geen scheurtje, inspecteer dan de uitstortopening of de afsluitrand schoon is. als alles schoon en in orde is, kun je de ballon dun met vaseline insmeren en het doortrekmechaniek weer terugplaatsen. loopt er dan nog water door als de bak vol is, zal de vlotter niet meer goed afsluiten bij volle bak. het rubbertje in de vlotterkraan moet dan vervangen worden.

ziet de bol er niet goed uit, koop dan een nieuwe bol of reparatieset bij de zaak waar de stortbak vandaan komt.

wacht er niet te lang mee, want in 24 uur loopt er best veel drinkwater weg. daar sta je versteld van, al lijkt het zo weinig.

succes.

philips maakt zelf niet zoveel meer, doch koopt meer in. het is een soort handelsonderneming geworden (verworden).
philips maakt(e) meer en onder meer merknamen dan menigeen denkt. als merknamen schieten me zo een aantal te binnen: aristona, erres, radiola, norelco, splendor, neglin, dux, magnavox, om er maar een paar te noemen. er zullen er vast meer zijn.
vroeger was er in tilburg, meen ik, een philips fabriek welke philite producten maakte. bakeliten spul, later kunststof. daar kwamen wc-brillen, deurkrukken, brievenbussen etc. vandaan. je kon er, net als bij henry ford, alle kleuren in krijgen, als het maar zwart was.

de fabriek was oorspronkelijk opgezet om in de 30-er, 40-er en 50-er jaren bakeliten luidspreker- en radiokasten te produceren, doch als je toch zo'n fabriek voor dat persspul hebt en er is door de wederopbouw veel vraag naar ander persspul, dan maken we dát er toch bij. daar is goudgeld mee verdiend.

hardware error man.