Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
piet limburg - 03-10-2008 15:26:18
Huishouden & Energie

Stortbak toilet blijft heel langzaam "doorstromen"

hallo,


het is voor bijna 100% zeker zoals ,,soepkiep'' het in zijn reactie zegt.de vlotter kan na jaren niet meer goed afsluiten,zodat de watertoevoer niet meer helemaal afsluit nadat de bak vol is.met andere woorden de stortbak loopt heel langzaam voller dan gewenst.om te voorkomen dat de stortbak overloopt is gekozen voor 2 mogelijkheden.de ,,dome'' wordt langzaam iets omhoog getild door het water en het water sijpelt langzaam weg.tegenwoordig heeft de dome(klok) (bij plieger reservoirs) een overstroomgat middenin.komt het water te hoog dan loopt het over de rand van de dome (midden in de stortbak)naar beneden de wc pot in.tegenwoordig is bij de bouwmarkt een universele plieger-vlotter voor rond  de 12 euro te koop.met een klein beetje handigheid is deze zelf te vervangen.


uiteraard is het natuurlijk ook mogelijk dat water onder de klok (dome) doorsijpelt doordat er kalk tussen zit of doordat de afdichtrubber lek is.dit komt echter maar zelden voor.


succes gewenst door (oud loodgieter) piet.