Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-10-2008 16:18:44
Computers & Telefonie

Nieuwe harddisk

Hallo bassie,

ik heb ook een medion, alleen zat daar maar een 160gb schijf in. overigens dezelfde indeling, met de partities c:d: (ntfs) en e: (fat32).
doordat de schijf in de medion kast veel te heet wordt heeft deze een beperkte levensduur. zet er zeker nooit permanent een tweede harde schijf bij, want met z'n tweeën worden ze helemaal veel te heet!

ik heb er een wd 320gb ide schijf in gezet (dat is zo'n beetje de grootste ide schijf die ik kon vinden en die wordt minder heet dan de seagate of maxtor).

het maakt eigenlijk niet eens zo veel uit welke harde schijf, als hij maar voldoende groot is (ik raad aan om een 320gb te nemen, is kwalitatief ook nog beter).

nieuw installeren vanaf een windows xp cd is best wel lastig bij deze medion en je zou bepaalde hardware (zoals kaartlezers) misschien wel eerst los moeten nemen.
je kunt beter de fabrieksbestanden terugzetten op de nieuwe schijf.
hang de nieuwe ide als slave aan de eerste ide kabel, waar de andere harde schijf ook aan zit en maakt de drie partities via schijfbeheer.
zorg dat de eerste partitie net zo groot of iets groter wordt dan de huidige c: partitie. de tweede partitie zodanig maken dat er voldoende ruimte is voor de fat partitie.
dan nog de fat partitie maken, deze ook formatteren en de herstel (fabrieks) bestanden overnemen. zet ook de download van sp2 en van sp3 als dat kan alvast op cd en hou die gereed. downloaden bij microsoft.

nu de oude schijf verwijderen en de nieuwe op die plek als master op de zwarte connector aansluiten.
booten van de herstel cd en zo de fabriekstoestand terugzetten op de nieuwe harde schijf.

sluit de pc nog niet aan op het internet, want dan zit hij zo onder de virussen!
na het opstarten van windows xp met de nieuwe harde schijf, zorg je dat de driveletters goed staan (schijfbeheer) en controleer en formateer je de d: schijf.

ga nu als eerste sp3 aanbrengen en, alleen indien dat nodig blijkt, eerst nog sp2.

je kunt in de problemen komen met driveletters doordat de kaartlezers
er vier gebruiken en ook de cd/dvd apparaten een letter gebruiken.
noteer van de oude pc welke letters er gebruikt worden. geef zonodig
met schijfbeheer sommige apparaten tijdelijk een verkeerde driveletter
en stel dan vanf d; alle letters goed in.


vervolgens kun je de oude schijf als slave aan de grijze connector hangen en de data van d: kopieren voor zover je die nodig hebt.
in de eigenschappen van de mijn documenten map kun je aangeven dat mijn documenten op d: moet worden gehuisvest (d: wordt veruit de grootse partitie op een 320gb schijf).

zodra tenminste sp2 goed is geinstalleerd, maar veel beter nog sp3, dan kun je de pc op het internet aansluiten.
zorg nu dat je ook zo snel mogelijk een virusscanner installeert.

ik zou niet de huidige windows xp terugzetten, want windows veroudert op de een of andere manier en een verse installatie is weer een stuk sneller. installeer alleen die software die je ook echt gebruikt!

gsm