Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-10-2008 13:34:00
Computers & Telefonie

Wettelijke garantie hardware laptop

de te verwachten economische levensduur (de gebruiksduurverwachting) wordt bepaald door de fabrikant of kan door de verkoper vastgesteld worden. deze ligt doorgaans op 2 of 3 jaar.


indien een product defect raakt binnen de eerste 6 maanden na aankoop, gaat de wet er van uit, dat dit defect reeds aanwezig was ten tijde van de aankoop, tenzij de verkoper kan aantonen dat dit niet het geval is. na die 6 maanden kan de verkoper van u verlangen, dat u aantoont dat dit defect een fabricagefout is.


nu deze laptop geopend is door een bedrijf, welke niet geautoriseerd is door de verkoper danwel de fabrikant (tenminste daar ga ik gemakshalve vanuit), ben ik bang, dat u helemaal niets meer kunt verwachten van de verkoper. met de fabrikant heeft u, v.w.b. de garantie (reparatie) niets te maken. de verkoper is verantwoordelijk voor het geheel.


gr. hutch