Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-11-2008 20:26:11
Auto & Vervoer

Occassion met onvindbaar startprobleem


@sleutelaar


ik zal later vanavond de door jou genoemde site langsgaan (thanx!)


over het weer: is op zich moeilijk aan te geven... voor mijn gevoel is de combinatie kou & vocht "ernstiger", maar het is eigenlijk met iedere weergesteldheid voorgevallen. daarnaast: bij koude wordt de verwarming en achterruitverwarming gebruikt -overigens gaan die bij het inrijden van de straat al weer uit-.


je 2e vraag: het is zo dat de startonderbreker (lampje) uitgaat wanneer de sleutel in het contact gaat. bij "contact" licht soms het "motormanagement-symbool" op, soms ook niet. in beide gevallen starte de auto soms dan niet. wanneer ik tracht te starten hoor ik de startmotor duidelijk draaien, de motor "pakt dit echter niet op". kan nu niet je test uitvoeren, want ’t beestje staat nog bij de dealer. in het verleden heeft het wel eens (niet steeds!) geholpen om er een starthulp op te zetten. voor mijn gevoel (eerder met moeilijke starters van doen gehad) was de meest zekere manier om ‘m, na een weigering, toch gestart te krijgen door de auto in 1e te zetten, ontkoppelen en even "iets bewegen" en koppeling los (startmotor maakt dan toch ’n slagje?). soms hielp het echt om ‘m even heen en weer te bewegen (bv "zwaar" instappen) en 1 keer is ‘ie aangetrokken.


en ja, het is een zeer gerenomeerd merk, ik houd wel hoop maar de dealer lijkt er een zwaarder hoofd in te hebben, gelet op de vraag of we niet aan een andere auto toe zijn...


hoop dat je wat aan deze info hebt!


ijzerbroot