Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-02-2009 16:19:16
Computers & Telefonie

Zijn alle telefoons met draad stralingsvrij?

Allemaal bedankt voor de reacties!
in het bijzonder wolfenjong en hrdwerrorman. ook de site die aurora 1 noemt biedt veel informatie. het is wel zo dat de sites over de gevaren van elektrische straling een beetje new-age-achtig ogen en mogelijk overdrijven, ik ga me maar niet helemaal in dit onderwerp storten.

maar ik heb toch maar wel een telefoon aan draad besteld, een parasonic met ondersteuning van fsk-signaal, dus nummermelding via de kabel, en mogelijkheid tot opslaan van 50 nummers en redial en handenvrij bellen. niet meer, zoals ik jarenlang (tot voor kort met een analoog draadloos toestel) gewend was, door het hele huis en de tuin lopen met de telefoon, neen, dat decadente gedoe is voorbij in huize anna. een gezellig telefoonhoekje en dáár kan worden gebeld. (wel heb ik via marktplaats alvast een hele verzameling verlengsnoeren op de kop getikt, om de juiste telefoonplek te kunnen kiezen en zelfs zo nodig het toestel te kunnen verplaatsen.)

ik geloof graag dat er overal altijd straling is, maar is dat een reden om daar een sterke stralingsbron in je eigen huis aan toe te voegen?
het gaat ook nog om pulserende straling, wat ernstiger schijnt te zijn dan niet pulserende.
ik woon nogal vrij, op een hoekhuis en schat de buurvrouw in op een mobiel, niet op een dect en zelfs als dat wel het geval mocht wezen wordt het er niet beter op als ik zelf mijn dect hou.

mochten de geleerden er een keer helemaal uitkomen, dan kan ik die dect altijd weer van zolder halen.