Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-04-2009 23:21:20
Auto & Vervoer

Auto afgekeurd, kosten apk vrij hoog, help?!

Dag maleiki,

het bedrag komt vrij hoog op me over. dat zou voor een paar honderd ook moeten kunnen.

waarschijnlijk heb je nu laten keuren bij de mitsubishi dealer, doch dat zou ik met een 15 jaar oude auto niet doen. wanneer iets vervangen moet worden, gaan ze er dure mitsubishi onderdelen op zetten, althans deze daarvoor berekenen. onnodig duur.

in de vrije handel zijn onderdelen veel goedkoper en even goed of beter zelfs en slooponderdelen is ook goed voor een auto van die leeftijd. het wordt toch nooit een nieuwe auto, ook al vervang je alle onderdelen door nieuwe.

er zijn merkloze garages die prima werk leveren. bij zo'n garage is soms ook nog af te spreken dat er goede gebruikte onderdelen op gezet worden bij vervanging.

dwanneer je zelf vòòr de apk de auto even naloopt dan kun je nog veel meer besparen.
alle lampen, ruitenwisserbladen, ruitensproeiers, koplampglas, banden loopvlak, uitlaat, werking van de handrem zijn dingen die je gemakkelijk zelf kunt controleren. en bij geconstateerd gebrek vooraf te regelen tegen redelijke kosten, sommige zelfs zonder arbeidsloon. de eerste 3 zijn n.l. een fluitje van een cent om te vervangen/repareren. dat kan iedereen, evt. met behulp van het instructieboekje van de auto, een buurman, kennis, familie.

met een beetje geluk heb je dan alleen een apk voor €29,-- (daar zijn diverse aanbiedingen van en zelfs nòg minder) zonder bijkomende kosten. dat lukte mij al jaren met mijn 14 jaar oude auto.

hardware error man.