Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 10-05-2009 10:27:02
Huishouden & Energie

Stroom lekkage hoe te meten??

@ jan:

meggeren is de isolatieweerstand in je installatie meten. dat gebeurt met een "krukinductor". dat is een apparaat dat iedere el. techn. installateur heeft en daarmee wordt met een hogere spanning dan de netspanning de isolatieweerstand van de el. bedrading gemeten. deze moet millioenen ohms oftewel mega-ohms zijn. megohms dus. daar komt de uitdukking meggeren vandaan.
als je terzake deskundig bent, dan kun je het zelf, alhoewel het moeilijk zal zijn een megger mee te krijgen. ik zal ze niet uitlenen. wanneer je er niet bekend mee bent is het ook een gevaarlijk ding, waar je geweldige optaters van kunt krijgen en nog aangesloten apparatuur mee kunt vernielen.

daarom moeten alle stekkers uit de stopcontacten. ook die welke je niet kunt bereiken. wanneer je stekkers van je inbouwapparatuur niet kunt bereiken, vraag dan de beunhaas welke de apparatuur geplaatst heeft dit te doen. want de stekkers moeten bereikbaar zijn.

voordat je naar die beumhaas gaat, kijk eerst in een loos gedeelte boven of onder de kastjes. vaak worden stopcontacten achter plinten verstopt. ook wordt wel eens een gat in de achterwand van kasten gemaakt naast de inbouwapparatuur. dus zoeken, als het niet op tekening staat.

maar stroomlekkage zou eerst aangetoond moeten worden op de in een vorige reactie door mij omschreven. vaak is het sluikverbruik.

hardware error man.