Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boosje - 25-05-2009 23:35:50
Auto & Vervoer

Brandstofverbruikl

heel simpel: heb je een dagteller in je auto? rijd todat je moet tanken, in de meeste auto's gaat als je benzinemeter het laatste kwart van de tank voorbijgaat, een lichtje knipperen. in een moderne auto als de yaris zal dat zeker het geval zijn. tank af, helemaal vol. zet je dagteller nu op nul. als je weer moet tanken (lichtje knippert) gooi je de tank weer helemaal vol, bij voorkeur bij hetzelfde pompstation (daar schijnt verschil in te kunnen zitten, zie één of twee nieuwsbrieven geleden). kijk op je dagteller, schrijf het daar getoonde aantal kilometers op. noteer ook hoeveel er in je tank is gegaan. deel de kilometers door de liters en voilà: het verbruik is bekend. zet na het aftanken je tellertje weer op nul en herhaal deze procedure enkele keren, dan krijg je een idee over een langere tijd.


 zelf rijd ik altijd met een gevuld reservetankje in de kofferbak, voor je-weet-maar-nooit. het is even zoeken, maar misschien kun je nog ergens een metalen kannetje vinden van 5 liter, koop er anders een van 10 liter. het loont beslist om te zoeken naar een metalen kannetje, want die dingen van plastic zijn echt bagger: op de één of andere manier houden die de dampen van de benzine niet binnen en gaat het dus in je auto stinken als de hel. vergeet niet bij het kannetje een losse metalen tuit te kopen, die komen er niet standaard bij! die zijn flexibel, zo'n beetje net als doucheslang, maar dan iets dikker.