Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 17-06-2009 02:03:21
Huishouden & Energie

Douche

@ hamertje tik:

in jouw situatie zou ik gaan voor de 50 ltr inventum boiler. per persoon wordt 20 liter of meer per douchebeurt gerekend. ik red het niet met 20 liter.

de 650 watt kun je gewoon bij op een bestaande groep zetten, mits daar geen was- of droog app. op zit. die hebben een eigen groep nodig. in 7 uur is deze vol water van 10 -> 90 graden. je kunt de thermostaat onder de onderkap rustig op 65-70 graden zetten. dat geeft minder warmte verlies en kost minder stroom. dan kun je toch nog comfortabel douchen.

zie dat je nachtstroom krijgt en schakel de boiler en de was-/droogmachine 's nachts in, via een schakelklok van €4,-.

voor onder de boiler is een inlaat/overdruk ventiel met stopkraan nodig. daar komt bij opwarmen wat expansiewater uit dat in een buisje afgevoerd moet worden.

met zo'n boiler heb je een krachtiger douche straal dan met een elektrisch doorstroom apparaat dat je bij obi hebt gezien. deze mogen wel in nederland geplaatst worden.
een el. doorstroomapp. heeft een aparte 230 volt groep nodig, het liefst zelfs krachtstroom 400 volt.

in duitsland is elektra goedkoper dan hier en gas juist duurder. dan
heeft de calculerende nederlander gauw klaar. een gasgeiser wordt het
dan.

doch de gewone keukengeiser heeft maar 5 tot 8 ltr/minuut, afhankelijk
van de uitstroom watertemperatuur. bij een el. doorstroom app. is dat
nòg minder.


dit verhaal schreef ik ook vannacht om 03:00 uur. toen ik het verzond kreeg ik de melding dat het erg druk was op de site en dat ik het later nog maar eens moest proberen. (gelul! ze zullen gewoon een back-up aan het maken zijn en alle communicatie afsluiten. vorig jaar flikkerden ze je om 23:00 uur uit.) en weg was m'n typewerk, want ik vergat [ctrl] en c vooraf. balen!

toch wil ik je deze info als installateur niet onthouden, dus nu 02:04 uur klop ik het nogmaals in. nu wel met [ctrl] copy.

douche ze lekker.

hardware error man.