Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-07-2009 20:37:14
Huishouden & Energie

Dubbel glas

hallo stekeltjes,


hr++ glas nooit beplakken met folie! de folie kan warmte vaszthouden en ten gevolge daarvan kan er een thermische breuk ontstaan. je kunt er op internet genoeg over vinden, zoals dit:



voorkomen van thermische breuk

zogenaamde thermische breuk doet zich voor indien in een ruit om wat voor reden dan ook een relatief groot temperatuurverschil ontstaat. indien ergens in de ruit een temperatuurverschil van ongeveer 30 graden celsius optreedt, bestaat de kans dat de ruit springt.

een dergelijk temperatuurverschil kan zich voordoen als er een:



staalkachel, blaasconvector, föhn of brander, bijvoorbeeld om verf mee af te branden, of een ander verwarmingsapparaat op het glas wordt gericht of te dichtbij is geplaatst. bijvoorbeeld een kaars of verwarmingsradiator op minder dan 20 cm afstand van het glas.

koude waterstraal ( plaatselijk ) wordt gericht op een warme, bijvoorbeeld door de zon verwarmde ruit.


andere situaties waar men niet direct zo bij stil staat maar die toch vermeden moeten worden, zijn:



overgordijnen of jaloezieën te dicht bij het glas of rondom afgesloten, waardoor de lucht bij de ruit niet meer kan circuleren.

grote voorwerpen ( zoals planten, kastjes, boeken, ordners ) op de vensterbank, in het kozijn of te dicht bij het glas, waardoor een gedeelte van de ruit een afwijkende temperatuur krijgt.

grote voorwerpen zoals struiken of bomen buiten voor het glas, waardoor een deel van het glas in de schaduw komt en minder warmte krijgt van de zon.

beplakt of beschilderd glas

groetjes sira