Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kenwel2
kenwel2 - 29-07-2009 18:11:47
Auto & Vervoer

Koppeling blijft hangen

hrdwerrorman: ze schrijven anders duidelijk, dat het bij de apk zou horen..maar goed, ts heeft dus geen moer te maken met keuring/werking koppeling dan, oke?. ben geen keurmeester, en heb daar ook niet voor geleerd, laat staan dat ik een boek heb, heb louter de info, inderdaad, hier op dit medium gevonden.vorige maand heb ik mijn auto laten keuren, de keurmeester daar wees mij op het feit, dat de koppeling wel heel kort was, hij pakte zowat onmiddelijk. de auto die ik heb, daar is de koppeling helemaal bediend dmv hydrolische cylinders. hij maakt mij er op attend, om de koppelingscylinders te (laten) vervangen,of reviseren, dat is een duur grapje. heb hem gezegd,dat ik al jarenlang niet anders gewend ben met deze auto. toch maar even de dealer gebeld: die zei dat het zo'n kostenplaatje zou zijn van 450-500 euro, voor beide cylinders, revisie cylinders is geen optie, omdat de cylinders al ingesleten zijn, gebruik je dan een revisie setje, dan kan het zo helemaal zijn gebeurd, omdat de cylinder(s) al ingesleten zijn. voorlopig laat ik het voor wat het is, ik kan prima koppelen met die bak.


nogmaals: ik heb niet beweerd, dat de info van de rdw afkomstig zou zijn..daar heb ik de info niet vandaan, heb ik je laten zien ook.


wat ts betreft, als dit een olie lekkage zou zijn geweest, dan hadden ze dit wellicht direct kunnen zien bij de 'keuring' , apk, naar ik aanneem, in al de andere gevallen: als de toyota starlet er nog goed uitziet, is het misshien een optie, om een ander blok er in te leggen. zoveel werk is dat nu ook weer niet, heb zelf jaaaaren geleden, maar genoeg motoren uit en ingebouwd, peugeot's, ford's (granada o.a) simca 1100, vw kevertjes, renault 16, opel olympia, opel kadett's, ik weet niet of dit tegenwoordig uberhaupt nog vaak wordt gedaan, echt niet. ik bouw niets meer in of uit, da's zeker...gaat niet (meer) helaas!


groeten, henri