Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 07-08-2009 03:04:47
Vrije tijd & Tuin

Prijzen beatles-box

@harrie, met de laatste alinea sla je m.i. de spijker op de kop met dien verstande dat ook degene(n) die de rechten van de muziek bezitten mede de prijs bepalen, en of een dergelijke uitgave gemaakt mag worden en hoe collectible's - want daarvan is nmm hier sprake - samengesteld moeten worden en of er meerdre versies zoals limited edition (zoals kiran al noemde) of bijv. een japanse uitgave moet komen. het is wat "de gek" (doelgroep meestal verzamelaars van bepaalde bands) ervoor geeft. de overheid heeft hier niets mee te maken.


net zoals eerste lp's in bepaalde landen, affiches en kaartjes van optredens van destijds of tijdschriften, platen die een andere hoes moesten krijgen in een bepaald land wegens aanstootgevend ook collectibles zijn. des te beter de staat (mint) des te duurder. net zoals voor de verschillende versies van genoemde box zijn daarin ook prijsverschillen. ook hier heeft de overheid geen invloed op.


voor sommige bands geldt dat collectibles een goede belegging kan zijn. op ebay zie je soms vraag en aanbod ervan met vaak hoge prijzen.


voor de vraag vind ik het voorbeeld van een collectible dan ook wat ongelukkig gekozen.


w.b. het verschil in prijs in verschillende landen geldt die voor vele producten, w.o. cd's, net zoals voor salarisen in vergelijkbare beroepen, prijzen van huizen etc. in landen verschillen. 


om meer hierover te weten te komen zou vraagsteller bijv. boeken van prof. pen of prof. heertje (economen) kunnen raadplegen, of bijv. economie in theorie en praktijk van andriessen. ik geloof dan ook niet dat het een onderwerp voor het programma kassa is om te behandelen.


w.b. het invoeren van cd's geldt net als voor andere producten dat je in de regel boven een bepaald bedrag invoerrechten moet betalen.


voor het overige waren de beatles destijds beslist niet mijn favorieten, ik behoorde en behoor tot het andere kamp ....     


vr.gr.