Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ko
koriander - 12-08-2009 12:15:35
Geldzaken & Recht

Betrouwbaar adres voor inruilen oud goud

let even op als u verkoopt.


als een voorwerp nog goed bruikbaar is kan het meer opleveren. dat betekent soms dat u het beter naar een veiling kunt brengen. daar koopt de goudhandelaar zelf ook. als er meerdere geïnteresseerde particulieren  in de zaal zit kan de prijs aardigoplopen. bij de veiling zullen ze het voorwerp voor u taxeren en een richtprijs geven. u betaalt wel een percentage van de verkoopprijs aan de veiling.


is het niet meer bruikbaar dan krijgt u bij een handelaar het gewicht aan goud tegen de dagkoers van de goudprijs. het gewicht van eventuele stenen wordt ervan af getrokken.


in beide gevallen geldt: vragen staat vrij en ga niet op het eerste het beste aanbod in, maar vraag na bij verschillende handelaren.