Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 13-08-2009 02:18:10
Geldzaken & Recht

Betrouwbaar adres voor inruilen oud goud

Dag [v],

het advies om de goudprijs te peilen voordat je in gaat leveren is op zich correct. maar reken je niet rijk! puur goud waar de prijs van opgegeven wordt is 24 karaat (=24 kt). dat is erg zacht.
oud goud of sloop goud van sieraden e.d. is een goudlegering, d.w.z. dat het goud gemengd is met een ander metaal dat harder is. het is dan ook geen puur 24 kt goud meer doch het goudgehalte is lager. sieraden zijn meestal 14 kt (merkje 785 en/of eikenblad). in zuidelijke landen, zoals italiƫ en turkije, wordt ook veel 8 kt goud verkocht.

lever je 14 kt goud in dan wordt gerekend met 14/24 deel van de goud inkoopprijs. van 8 kt kun je dus maar 1/3-e van de goud inkoopprijs verwachten.

een adres bij je in de buurt is:
http://rotterdam.marktgigant.nl/www/adresboek/bahrati-359007/bahrati.html

wanneer de sieraden nog in goede conditie en speciaal gemaakt zijn, (dus geen goedkoop fabrieksspul van kruidvat of luigid huppeldepup) dan kun je ze beter aan een juwelier/goud-zilversmid met eigen atelier verkopen, want er is zeker markt voor gedragen doch aparte sieraden.

hardware error man.