Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 13-08-2009 16:09:28
Geldzaken & Recht

Bkr dubbelganger

hallo pblauw,


allereerst, als u een gsm-abonnement heeft (geen prepaid), is de kans aannemelijk dat u wèl sowieso een bkr-registratie hebt, afhankelijk of de provider een overeenkomst heeft met het bkr overigens. of en hoe u geregistreerd bent kunt u via uw bank opvragen middels een speciaal formulier (bij de bank verkrijgbaar), € 4,50 en uw paspoort.


echter, het feit dat u eenzelfde geboortedatum hebt dan een andere p. blauw mag eigenlijk niet van invloed zijn op het verkrijgen van een krediet. bij het bkr zijn namelijk ook de adresgegevens bekend. en die komen niet overeen. het bkr registreert slechts en velt geen oordeel over of u wel of niet een krediet kunt aangaan. dat is de instantie die de informatie opvraagt bij het bkr. het bkr kan dus niet verantwoordelijk gehouden worden voor beslissingen van derden. een instantie (bank, verzekeraar, gsm-aanbieder, etc) die uw gegevens opvraagt moet deze goed verifiëren met uw huidige naw-gegevens. daar ligt de verantwoordelijkheid.


indien het alsnog problemen oplevert, kunt u wellicht beroep doen op de gba, waarmee uw verblijfplaats en geslacht is aan te tonen/


mvgr - b