Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 14-08-2009 17:40:10
Geldzaken & Recht

Bkr dubbelganger

Hoi pblauw,
dit is een naar probleem. je wordt aangezien voor een ander en hebt hier aantoonbaar last van. natuurlijk ook van sommige leveranciers die wel erg kort door de bocht werken met weigeren te leveren of je zelfs uitschrijven. mag niet zonder kennisgeving.

ik zou een aantal zaken op de rit zetten. de huisarts zou ik zo mogelijk niet meer terug gaan en hem/haar te schande zetten. dan zou ik een soort standaardbrief in elkaar zetten die leveranciers aansprakelijk stellen voor het 'verlies' dat jij lijdt door hun onnauwkeurige 'antecedenten onderzoek'.

ik kan hier thuis rustig een andere achternaam aannemen, wij hebben er drie, man, vrouw en kinderen. voor abonnementen die via de bank betaald worden is het iets lastiger, daar zit een naam in van een afzender. voor acceptgiro's is het simpel, die worden niet gecontroleerd op afzender, maar wel op betaald of niet. wij internetbankieren. een abo op een dagblad kan via een acceptgiro met beetje foute naam. is al eens uitgeprobeerd.

ik denk niet dat er juridisch iets te doen is tegen die lenen-lenen blauw. lenen mag - al is het onverstandig. de brief van de bkr is in jouw leven inmiddels een noodzaak, gebruik dan in ieder geval zoveel mogelijk kopieën.

kijk eens op www.wieowie.nl en vul de naam in, voluit en alleen met de voorletter. daar komen mogelijk suggesties uit of die ander iemand uit jouw buurt zou kunnen zijn. bij mij is zelfs wel eens geld afgeschreven van de rekening door een achternaam genoot (de voorletter klopte niet), dat ging via een automatische incasso en die was voor een ver achter-achter nichtje. foutje van de postbank, nu ing.

helaas heb ik ook geen betere ideeën en ik heb tom poes ook al gevraagd: "tom poes, verzin een list!"

succes en probeer het zoveel mogelijk los te laten,
erky