Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 24-01-2005 15:15:51
Vrije tijd & Tuin

Klarinet rieten

geen goeie kunststof rieten? dan heb je de rieten van légère nog niet geprobeerd zeker? je kunt ze op de kwartmaat nauwkeurig bestellen en ze spelen heel lekker, zonder gepiep, geruis en gekraak. ik moet eerlijk toegeven dat een erg goed houten riet van van doren beter speelt, maar daar zit er dan ook maar 1 of 2 van in een doosje. de rieten zijn maar beperkt te koop en zijn vrij prijzig, maar je kunt er dan ook een jaar mee doen.


schuurbiesjes kun je ook beter niet op een rietje loslaten. beter is een scherp operatiemesje (radeermesje) te gebruiken, zodat je weet waar je er iets af haalt. tips over het bewerken van rieten kun je oa vinden op de site van frank extra.


rico's zijn wat heser en scherper en kunnen de klank zijn die je zoekt als jazz-muzikant. wat dan ook leuk is, is een selmer mondstuk erbij gebruiken, scheurt het nog een beetje meer.


voor klassiek zou ik een mondstuk van bas de jong (den haag) willen aanraden (via klarinet.pagina.nl). de wat lichter blazende mondstukken zijn ook uitermate geschikt voor lichte muziek, maar hebben nog wel een vriendelijk karakter. mondstukken zijn overigens wel heel duur.