Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2009 09:11:17
Geldzaken & Recht

Help mijn zus

Even wat duidelijkheid scheppen:
als ik het goed begrijp wil de bank wel meewerken als de lening met € 12.500,-- wordt verlaagd. dat betekent dus dat de bank in dat geval wel ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid wil verlenen. na dat ontslag kan de bank alleen hem nog aanspreken voor de terugbetaling van de lening en de betaling van de lening.

ik zou in dat geval echter ook meteen het huis verdelen. in de akte van verdeling kun je dan opnemen dat de helft van de overwaarde schuldig gebleven wordt en daarboven nog een bedrag van € 12.500,--. je kunt daarover betalingsafspraken maken, rente bepalen en/of bepalen dat de vordering opeisbaar is bij verkoop of over 3 jaar.

ik zou voor de zekerheid voor dat bedrag nog wel een hypotheekrecht willen. dat betekent dat er een hypotheekakte komt waarin staat hij je dit bedrag schuldig is. op die manier heb je meer zekerheid in het geval van faillissement of verkoop van de woning. zonder dat hypotheekrecht kan hij de woning gewoon verkopen en moet jij achter je geld aan.

@valerius,
een bank die beslag legt omdat ze een hypotheekrecht hebben is een beetje te veel van het goede. het is of het een of het ander. en als een van de akten die bij de notaris getekend worden ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid inhoudt, dan is er niets aan de hand. die akte wordt in het algemeen ook bij de notaris getekend omdat de bank zeker wil weten dat iedereen tekent en partijen niet eerder willen tekenen dan het moment waarop het huis ook verdeeld wordt.