Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2009 14:07:09
Geldzaken & Recht

Help mijn zus

Waterdrinker,
dat verandert de zaak. je kunt dan alleen van je aandeel in het huis en de hypotheek afkopen door jezelf uit te kopen. je moet dus aan je ex een bedrag betalen ter grootte van de helft van de onderwaarde. de onderwaarde bereken je eigenlijk net zo als de overwaarde: waarde woning+waarde spaarpolis (o.i.d.) -/- openstaande hypotheekschuld. dat negatieve bedrag deel je door 2 en je weet hoeveel je aan je ex moet betalen.

betaal je niet, dan krijg jij van de belastingdienst een aanslag opgelegd voor het schenkingsrecht. jij bent dan namelijk van een schuld af en dus "rijker" geworden.

op dit moment zal de bank dan ook niet zomaar meewerken aan het ontslag uit de aansprakelijkheid voor de hypotheek omdat het inkomen van je ex te laag is en er overduidelijk een onderwaarde in het huis zit.

de enige manier om dan van de hypotheek (en het huis) af te komen is het huis te verkopen en het verlies te delen. werkt je ex niet mee aan verkoop, dan kun je via de rechter er voor zorgen dat hij gedwongen wordt om mee te werken en zelfs dat je het huis zonder zijn medewerking kunt verkopen.

andere methoden zijn er niet.