Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2009 16:49:09
Geldzaken & Recht

Help mijn zus

Als de bank meewerkt, dan zul je bij de notaris een zogenaamde akte houdende ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid en een akte van verdeling moeten tekenen. door het tekenen van die akte van ontslag kan de bank je niet meer aanspreken voor de betaling van rente en/of aflossing. daar krijg jij ook 1 exemplaar van mee.

wordt het huis verkocht en blijft er een restschuld over, dan zal het anders werken. in dat geval zul je beiden aansprakelijk blijven voor de betaling van de restschuld. daar kun je dan ook nog ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid voor aanvragen, maar zal over het algemeen niet gegeven worden door de bank. dan is het alleen maar een kwestie van zo snel mogelijk aflossen.