Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-11-2009 16:09:11
Voeding & Gezondheid

Houdbaarheid champagne

Een paar jaar geleden vertelde roy pelgrim, meervoudig winnaar van de prijs voor beste sommelier van nederland, dat champagne speciaal gemaakt wordt om zo jong mogelijk te drinken. hoe ouder de champagne, hoe slechter hij wordt. hij kan zelfs gaan bederven. champagne is ook echt wat anders dan gewone, niet-mousserende wijn. die kan meestal wel een paar jaartjes liggen.
opentrekken en heel voorzichtig proeven van je 10 jaar oude bubbels kan waarschijnlijk geen kwaad, maar houd er maar rekening mee dat hij niet meer te drinken is, en misschien zelfs bedorven. ik zou er in elk geval niet mee uitpakken bij vrienden of familie ofzo!