Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-12-2009 18:37:15
Computers & Telefonie

Opzeggen van een tussentijds verhoogd abonnement. kan dat?

Nou inmiddels zijn we een aantal weken verder. via de mail heb ik bericht gehad dat het blijft zoals het is. ik had ook een opzegbrief gestuurd naar vodafone, naar aanleiding daarvan ben ik opgebeld. zij waren van mening dat ik had moeten reageren op de bevestiging van het nieuwe contract. ondanks dat het voor mij niet duidelijk was dat het feitelijk om een nieuw contract ging en niet om een verlenging.

in een notendop wat er is gebeurd:
destijds werd mij verteld dat deze wijziging (verhogen abonnement) alleen kon worden doorgevoerd op voorwaarde dat aan het eind van het contract (19-11-2009) het contract zou worden verlengd. het lijkt mij niet meer dan gebruikelijk dat na de initiƫle duur van het abonnement (twaalf maanden), het abonnement wordt voortgezet voor onbepaalde tijd. de medewerker heeft echter een nieuw abonnement afgesloten, zes maanden voor het einde van het lopende contract. dit nieuwe abonnement is net als de wijziging een scherp 500 minuten abonnement en gaat in op 19 november 2009 (einddatum lopende contract) en eindigt op 19 november 2010, dit was mijns inziens niet de afspraak.

tevens staat in de algemene voorwaarden nergens vermeld dat het afsluiten van een nieuw abonnement, ingaande op het moment dat het lopende abonnement afloopt, een voorwaarde is voor het wijzigen van een abonnement. het lijkt mij niet meer dan redelijk dat het abonnement dat tot 19-11-2009 liep wordt voortgezet voor onbepaalde tijd.

misschien staan ze formeel wel in hun recht, maar ik vind het een naar verkooptrucje wat 'ze' hebben uitgehaald.