Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-12-2009 23:43:09
Computers & Telefonie

Laptop defect na 2 jaar en 2 maanden

Er zijn heel veel problemen met o.a. notebooks van hp, met de nvidia geforce 8400m of 8600m gpu (graphical processing unit) en met het stuurprogramma onder vista. de gpu en het linker scharnier worden te warm en een of beide sneuvelt vroegtijdig. het schijnt een fout in de nvidia gpu te zijn in heel veel hp notebooks, maar ook in laptops van andere merken. hp heeft dit voorjaar een nieuw stuurprogramma v7.15.11.7713 vrijgegeven, wat de zaak naar mijn idee nog verergerd heeft. heel vaak gaat de pc na ruim twee jaar kapot, dus net buiten elke garantieperiode.

microsoft verergert de situatie nog met een "belangrijke update":
zojuist werd, op mijn dv9623ed met windows vista, de nvidia geforce 8400m v7.15.11.7713 versie van hp als "belangrijke update" door microsoft automatisch geïnstalleerd. meteen daarna begon de ventilator langdurig volop te draaien en werd de notebook warmer dan normaal, bij het linker scharnier. ook na herhaalde reboots bleef het warmteprobleem. ik heb het probleem met het nieuwste stuurprogramma al in april of mei bij hp gemeld, maar men heeft met deze informatie blijkbaar nooit iets gedaan. via apparaatbeheer heb ik het vorige stuurprogramma (nvidia geforce 8400m v7.15.11.7432) weer teruggezet. dat werkt op mijn laptop wel goed.

de "belangrijke" updates kunnen in vista helaas niet uitgezet worden. na de reboot draaide de notebook gelukkig wel weer als vanouds, dus zonder herrie van de ventilator en met de oudere nvidia driver. de update staat nog wel in de updategeschiedenis van vista. nu maar hopen dat de foute driver van hp/nvidia niet nogmaals automatisch door microsoft geïnstalleerd zal worden. de enige optie is volgens mij dan nog om automatische updates dan maar helemaal uit te schakelen.
een niet goed werkende foute driver wordt je dus op deze manier opgedrongen door microsoft met zelfs het risico dat de notebook defect raakt door oververhitting van de nvidia gpu en het linker scharnier voor het beeldscherm.