Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-12-2009 01:18:50
Computers & Telefonie

Garantie laptop 3 dagen verlopen

Audb schreef op woensdag 4 nov 2009, 15:12: voor europa is bepaald dat iedereen volgens de wet twee jaar garantie heeft. dit staat in de europese richtlijn koop en garantie. die twee jaar is een minimum. het kan dus zijn dat in sommige europese landen de garantieperiode langer is.

in de nederlandse wet staat niet hoeveel jaar garantie u hebt. maar in nederland hebt u vaak langer dan twee jaar garantie. hoe lang u garantie hebt, hangt af van het product dat u koopt. voor een paar schoenen voor uw kind hebt u bijvoorbeeld korter garantie dan voor een wasmachine. gaat uw wasmachine na vier jaar stuk, en is het niet uw schuld? dan hebt u volgens de wet nog steeds garantie. u kunt dus nog teruggaan naar de winkel.

print dit maar uit en verwijs ze naar http://www.consuwijzer.nl/ik_wil_advies_over/elektronica_en_huishoudelijke_apparatuur/garantie/basisinformatie/europese_wettelijke_garantietermijn

de consuwijzer heeft het hierbij fout.


gaat uw wasmachine na vier jaar stuk, en is het niet uw schuld? dan hebt u volgens de wet nog steeds garantie. u kunt dus nog teruggaan naar de winkel.

dat klopt dus niet. als de garantieperiode verstreken is, heeft de consument geen recht meer op garantie, en geen recht meer op kosteloze reparatie of vervanging.
behalve als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is, dan is de verkopende partij gedurende de gemiddelde levensduur verplicht om kosteloos het product conform de koopovereenkomst te maken.

dat is totaal iets anders dan dat de consument gedurende de gemiddelde levensduur recht op kosteloze reparatie of vervanging heeft.