Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 27-12-2009 20:20:24
Elektronica & TV

Zelfgemaakte videos met kopieerbeveiliging?

Hallo tim,

om die melding hoef je je geen zorgen te maken. er zal in de 'header' van het filmpje ongetwijfeld informatie staan over de gebruikte codecs (audio en video) en die zullen er waarschijnlijk de oorzaak van zijn dat je die melding krijgt over 'auteursrechterlijk beschermd materiaal'. heeft dus verder niets te maken met een kopieerbeveiliging.

worden de filmpjes digitaal overgezet van de camera naar de computer of maak je nog gebruik van één of ander kastje om het analoge signaal om te zetten naar digitaal?

ik zou in ieder geval éérst de kopieerslag maken (van camera naar computer) zodat je al het filmmateriaal op de harde schijf hebt staan. dus niet meteen converteren naar dvd-formaat. als dat gelukt is en de filmpjes spelen op de computer (vanaf de harde schijf) correct af, kun je kijken hoe je het op dvd kunt krijgen en met welk programma.
belangrijk om dan te weten is, wat is precies het 'formaat' van het materiaal zoals het uit de camera komt? welke extensie hebben de bestanden?

m.vr.gr. freya