Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bestespellen
bestespellen - 27-12-2009 22:36:58
Elektronica & TV

Zelfgemaakte videos met kopieerbeveiliging?

Ik heb het op meerdere manieren geprobeerd: direct via de videocamera, via een dure en via een goedkopere videorecorder, maar alledrie deze methodes geven dezelfde foutmelding. ergens kon ik ook nog aanvinken dat ik gebruik maak van een videorecorder, maar of ik het vinkje aan of uit zet maakt niet uit.

volgens de handleiding is het 'formaat' vhs-c. verder moet ik de videoinstelling kiezen; dit is standaard pal-b met 625 gedetecteerde lijnen, 25,000 frames per seconde, kleurruimte/compressie is yuy2, uitvoergrootte 480*576, kwaliteit 1,000. hij was standaard ingesteld op mpeg1.

het signaal gaat van de videorecorder/camera direct via de dvd-maker via usb naar de computer. de video is aangesloten via scart met de dvd-maker.

heb nu de codec op avi gezet. aan de gigantische bestandgrootte te zien zal dat wel ruwe data zijn. ik zal kijken hoever ik kom en ik meld het als het lukt (of niet...)