Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 28-12-2009 16:32:11
Geldzaken & Recht

Betaling hypotheekadviseur

Het gaat hier helemaal niet om de provisie, maar om de boete wegens het vervroegd aflossen van de vorige hypotheek. dat staat gewoon - als het goed is - genoemd in de voorwaarden van de vorige hypotheek-overeenkomst.

dan kun je wel niet blij zijn dat je dat moet betalen, maar daar kom je niet onderuit; ook je adviseur kan daar weinig of niets aan doen: je hebt destijds zelf getekend voor die voorwaarden. bovendien is een boeterente een vrij normaal verschijnsel in zulke gevallen. hoe dan ook, je kunt dat niet op het bordje van je adviseur schuiven.

verder heb je de offerte inmiddels al geaccepteerd, dus daarmee is in feite er al een overeenkomst gesloten en ben je - zoals vladja al opmerkte - akkoord met de berekende provisie.