Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 28-12-2009 18:45:35
Geldzaken & Recht

Betaling hypotheekadviseur

Een adviseur kan een "boeteclausule" uit een vorige overeenkomst niet zomaar even "regelen". over het algemeen wordt bij het oversluiten van een hypotheek in een nieuwe hypotheek het "boetebedrag" meegenomen in het totaalplaatje. met de nieuwe hypotheek wordt dan de oude ingelost inclusief de "boete".

deze "boete" is al afgesproken bij het overeenkomen van de oude hypotheek. in de voorwaarden van deze hypotheek staat ongetwijfeld genoemd dat bij vervroegde aflossing een soort "boete" moet worden betaald. dat had vraagsteller dus al moeten weten. de adviseur hoort er natuurlijk van tevoren wel duidelijk op te wijzen dat een dergelijke boete ook betaald moet worden en dat dit bedrag meegenomen zal moeten worden in het nieuwe hypotheekbedrag.

vraagsteller gaat er kennelijk van uit dat een adviseur een dergelijke clausule wel even weg kan kletsen. dat is een onjuiste en onterechte verwachting. op basis van die aanname kan je niet stellen dat de adviseur zijn werk niet naar behoren gedaan heeft.

verder is het absoluut onmogelijk om een volledig accuraat antwoord te geven, omdat wij niet beschikken over de documenten van de nieuwe hypotheek. wij weten dus niet wat precies is vastgelegd en aangeboden en waar vraagsteller mee akkoord is gegaan.