Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bestespellen
bestespellen - 28-12-2009 19:40:46
Elektronica & TV

Zelfgemaakte videos met kopieerbeveiliging?

Het is gelukt! het aanpassen naar avi heeft geholpen. vind het wel vreemd dat door een andere codec te kiezen je opeens auteursrechtelijk materiaal in je camera hebt zitten, maar ik zal wel te simple denken.
de kwaliteit is niet om naar huis te schrijven, maar ik had t nog via een tweekops videorecorder lopen, dus de kwaliteit zal verbeteren als ik hem direct via de camera opneem.

de dvd maker is inderdaad een dongle met aan de ene kant mini-usb voor naar de computer en een bosje tulpkables en een scartblok om hem aan de videocamera/videorecorder te hangen.
de camera zelf heeft ook een afspeelmogelijkheid en een tulpaansluiting voor beeld en (mono)geluid. de videorecorder heb ik alleen gebruikt om te kijken of het aan de camera lag.
je moest drivers installeren voor de dvd-maker en er zat software bij om de opnames te maken en te bewerken. volgens drivermax zijn dit de laatste drivers (usb 2863 device - versie 5.8.514.0). de bijgeleverde software bestaat uit arcsoft showbiz 2, arcsoft media converter 2.5 en arcsoft totalmedia extreme.

in ieder geval bedankt voor je hulp!