Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 29-12-2009 16:42:20
Elektronica & TV

Philips hts 3377 kabels

Hallo ciel0s,

ik gebruik de bijgeleverde luidsprekersnoertjes eigenlijk nooit. vrijwel altijd zijn ze te kort en meestal ook te dun.

feitelijk is er niets bijzonders aan luidsprekerkabels. het is niet zoals met coaxkabel, dat het een bepaalde impedantie moet hebben ofzo. het enige dat belangrijk is, is dat de weerstand niet te hoog mag worden omdat je dan t.o.v. de laagohmige luidsprekers, vermogen gaat inleveren.

welke kabel voldoet aan deze eis? wel, gewoon ordinair tweelingsnoer van 0,75mm² en in elke elektrawinkel, van de rol, te koop. het enige voordeel van luidsprekersnoer is, dat de aders gemerkt zijn, zodat je makkelijk de + en de - op de juiste wijze kunt aansluiten. bij tweelingsnoer moet je dus óf de aders van begin tot eind even met de hand volgen en vervolgens één van de aders merken óf m.b.v. een multimeter even doormeten zodat je één ader kunt merken.

goedkoop en goed. geld uitgeven aan dure luidsprekerkabels is weggegooid geld. ik garandeer je dat je geen verschil hoort.

m.vr.gr. freya