Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 31-12-2009 10:35:02
Computers & Telefonie

Wii van nintendo geen langere levensduur dan 3 jaar??

Wvv schreef op donderdag 31 dec 2009, 09:53: het gaat niet om de economische levensduur, maar om de daadwerkelijke levensduur.

hiermee zeg je dus dat je als consument dus recht zou hebben op kosteloze reparatie of vervanging gedurende de technische levensduur?

helaas worden dergelijke onzin door de diverse organisaties in de wereld gebracht.
helaas.

de wet zegt helemaal niet hoelang dat een product mee moet gaan. dus de wii moet helemaal niet minimaal 3 jaar probleemloos mee te gaan.

het belangrijkste is wat nintendo zelf hiervan zegt.
de wet gaat uit van de uitspraken van de fabrikant en winkelier voor de koop, tijdens de koop en na de koop.

wat mag je van een product verwachten?

volgens de wetgeving en de europese richtlijn mag je datgene van een product verwachten wat de verkopende partij en de fabrikant voor de koop en ook na de koop aangeven. de koopovereenkomst is hierbij bindend.

de diverse consumentenorganisaties zijn het hier niet mee eens en men geeft aan dat de consument gedurende de gemiddelde levensduur recht op kosteloze reparatie of vervanging heeft.

alleen als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is, is de verkopende partij verplicht om het product te repareren, aan te passen, te vervangen zodat het product volgens de koopovereenkomst wordt en dit dient kosteloos uitgevoerd te worden.

het probleem is dat veel consumentenorganisaties een defect gelijk op non-conformiteit gooien, terwijl dat helemaal niet hoeft te zijn.

komt hier op neer dat het beste gebruik van die omruilregeling gemaakt kan worden.