Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-01-2010 10:53:14
Geldzaken & Recht

Energieleveranciers/overstappen

Geachte vragenstelster,
u moet niet bang zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier.
bovendien is het niet verstandig om af te gaan op de vergelijkingssites want die vergelijken vaak appels en peren. vaak zijn die sites ook eigendom van een energiemaatschappij.

het beste is om naar de website te gaan van een aantal leveranciers. in uw geval dus greenchois (waar ik inmiddels ook naar toe ben verhuisd).
u moet dan alleen kijken naar de prijzen van leveranties van stroom en gas. dus, niet naar de prijzen incl. leveringskosten, energiebelasting enz.

als u zich aanmeldt bij 1 van die bedrijven dan krijgt u een bevestiging thuis gezonden. als u er geen gebruik van wenst te maken kunt u dit binnen 7 werkdagen kenbaar maken. wel schriftelijk doen.

maakt u er wel gebruik van dan regelt de nieuwe leverancier de contractbeëindiging bij uw huidige. maar het is altijd verstandig om uw contract zelf ook op te zeggen.

let op: uw oude leverancier is verplicht u stroom en gas te leveren tot het moment dat de omwisseling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
kortom, u wordt niet afgesloten.

het transport is een zaak van de (regionale) netbeheerder. ook die instantie krijgt bericht van uw wisseling.

dus, niet te bang zijn.