Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 14-01-2010 10:13:29
Geldzaken & Recht

Restant hypotheekbedrag

@ marcel:

"overigens is de bank inderdaad de hypotheeknemer. de geldnemer is de hypotheekgever."
het is goed dat je dit even onder de aandacht brengt. we hebben het er op deze site in lang vervlogen tijden al eens over gehad.

het is mij bekend, doch het wordt vaak omgedraaid, ook in de pers. mijn vraagteken achter bank duidt er op dat ik veronderstel dat de bank in het onderhavige geval de hypotheeknemer is, doch dat hoeft niet. het kan ook een verzekeringsmaatschappij of een pensioenfonds zijn.

het zou m.i. de hypotheeknemer wel wat uit moeten maken wanneer zij hypothecair krediet (dat wel onder bepaalde voorwaarden wel aftrekbaar is) op deze maniet tot consumptief krediet (dat niet meer aftrekbaar is) maakt, want zij werkt op deze manier mee aan of geeft aanleiding tot belastingontduiking.

wanneer de bank hier geen voorlichting in geeft, en het lijkt er op dat ze dat in dit geval heeft nagelaten anders was de vraag niet gekomen, voldoet zij tevens niet aan haar informatieplicht.

h.