Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

raadgever
raadgever - 17-01-2010 12:57:57
Geldzaken & Recht

Restschuld nhg met samenlevingscontract

[quote=marcel75 schreef op zondag 17 jan 2010, 11:56]raadgever,
je slaat de plank nu volledig mis door haast te stellen dat een samenlevingscontract hetzelfde is als een geregistreerd partnerschap. dat is zeker niet het geval. een gp is gelijk aan een huwelijk. dus ook ondertrouw en ambtenaar van de burgerlijke stand. een samenlevingscontract maakt je verder niets van elkaar. voor de wet ben en blijf je vreemden. je regelt alleen dat je samen de kosten van de huishouding zult betalen, wijst elkaar aan als begunstigde voor het partnerpensioen en/of regelt dat gezamenlijke zaken naar de langstlevende gaan bij overlijden.



marcel, verzoeke, alvorens commentaar te leveren, aan te geven wáár ik heb geschreven dat samenlevingscontract en gp hetzelfde is.
in tegendeel zelfs.

ik schreef dus: de vraag die zich dus aandient: is er sprake van een geregistreerd partnerschap. zo ja, dan staat dat dus gelijk aan een huwelijk en valt men onder de regels van het nhg ingeval van "scheiding".

wie slaat hier nou de plank mis???

graag uw reactie.