Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-01-2010 23:14:55
Huishouden & Energie

Theeaanslag in glazen.

Dag liesbeth,

hoe je zonder voorbewerking de aanslag uit de theeglazen krijgt door ze alleen in de vaatwasser te stoppen weet ik niet, doch ik kan je wel een tip geven hoe je met een simpele voorbewerking ze wel snel schoon krijgt. in het leger gebruikte ik dat middel omdat je anders met inspectie van de mok waar nog iets aanslag in zat minstens een trein later bij je wachtende meisje aankwam. (nablijven en poetsen. intussen was de reguliere trein weg.)

doe een scheutje (is niet kritisch) chloor (dikke bleek) in een theeglas en wals dat rond langs de zijkanten over de bruine aanslag. de aanslag vliegt weg! en schoon!
met het overblijfsel aan chloor kun je nog een hele trits glazen behandelen, tot het bruin geworden is.
doe het in een goed geventileerde ruimte of buiten (i.v.m. chloorgas=slecht voor je longen) en pas op dat je niet morst op je kleren of vloer!

de witte, doffe aanslag in glazen, waardoor een glas niet schoon lijkt, krijg je er niet mee weg: dat is er in geƫtst door het agressieve vaatwasmiddel. kleine plekken daarvan kun je wegpolijsten met tandpasta of polijstmiddel als commandant/koperpoets. dat duurt. grote plekken niet aan beginnen. is hopeloos.

succes ermee!

hardware error man.