Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-01-2010 17:36:14
Geldzaken & Recht

Diefstal kliko geen strafbaar feit?


dan moet ik je even uit de droom helpen. de gemeente hoeft niet naar de rechter te stappen als je je reinigingsrechten niet volledig/helemaal niet betaalt. overheden hebben om belastingen/heffingen te innen geen uitspraak van de rechter nodig (vordering toewijzen). die kunnen zo innen met behulp van de deurwaarder, beslaglegging op loon en/of goederen.

als je gerechtelijk wat wil stoeien met de gemeente zal je zelf een proces aan moeten spannen met alle bijbehorende kosten. als je verliest mag je ook nog de door de gemeente gemaakte kosten betalen.

vladja
hier heb je een punt, de gemeente claimt op basis van belastingheffing.
in dat geval aanmaning van gemeente afwachten als bewijs en kantonrechterprocedure starten. kost momenteel 94 euro en krijg je terug wanneer je in je gelijk staat. advocaat heb je niet nodig. hooguit achteraf maar dan met slagroom... ;-)