Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-01-2010 19:51:54
Garantie & Verzekeringen

Kun je een kind van 18+ toch gratis meeverzekeren voor de ziektekosten

Helemaal mee eens dat zo iemand niet z'n eigen ziektekostenverzekering moet betalen. helaas stikt het van onnodige regels in dit land en moeten we ons schikken of anoniem en onverzorgd door het leven gaan.
voor onze kinderen in de zelfde situatie (18 en20 jaar oud) hebben we voor beide, via digid van het rijk, een verzekering moeten regelen. daar help je ze natuurlijk mee. het gaat dan op persoonsnaam en dus op hun rekening. ze moeten dus een eigen rekening hebben waar alles op geregeld wordt. dan moet de premie van de zorgverzekering daarvan betaald worden. de zorgverzekering kan bijv. een jongerenversie zijn (zoals tdehond aangeeft).
gelukkig zijn er dan ook weer mogelijkheden om vergoeding hiervoor te krijgen via het rijk; ze moeten daar wel aan het werk blijven !
u kunt hiervoor terecht bij de belastingdienst... zie http://www.toeslagen.nl/particulier/zorgtoeslag.html .
hoop hiermee iets verduidelijkt te hebben.
beter je schikken in de regels dan er tegen vechten. het is een kwestie van met de stroom meegaan. helaas !
groet van john van den berg