Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

danath
danath - 06-02-2010 12:50:11
Computers & Telefonie

Verbieden hard geluid reclame blokken

[quote=pavoordf schreef op donderdag 4 feb 2010, 08:35]ik heb er zelf niet zo'n last van, kan me redelijk goed afsluiten voor geluid (ben niet doof hoor). heb vroeger bij een philips tsca gewerkt en daar stonden dikwijls verschillende apparaten tegelijk geluid te produceren. mijn vrouw ergert zich overigens wl aan het geluid bij reclames en zapt dan ook meestal weg :-)

heb eeb aantal jaren terug overigens begrepen dat reclame niet harder wordt uitgezonden dan gewone programma's maar dat de dynamiek wordt gereduceerd. dat wil zeggen dat het verschil tussen hard en zacht is verminderd en wel zo dat er niets is gedaan aan de hardere passages en dat zachtere passages extra zijn versterkt. als dit zo is, dan wordt dit dus als ergerlijk ervaren. ik heb overigens nooit onderzocht of deze bewering waar is.

@raadgever kom eens met typenummers van tv's die zachter gaan bij reclame. lijkt me een onzin verhaal. het is namelijk erg lastig om reclameblokken te detecteren en dus selectief zachter te zetten. wel kan een tv voorzien zijn van automatische volumeregeling (vergelijkbaar met automatische opnameregeling in vroegere cassetterecorders). hierbij wordt het maximalegeluidsniveau gemeten en daarmee wordt het volume ingesteld. dit werkt niet alleen op reclame maar op alle programma's

je hebt helemaal gelijk, maar ik erger mij veel meer aan de eigen reclames tijdens de uitzending en zelfs onder een film.
ze komen levensgroot in beeld en zeer geregeld!
dat leidt erg af en ik wil een programma in rust kunnen bekijken, om de 20 min. een reclameblok is al erg genoeg!!