Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 10-02-2010 21:48:23
Huishouden & Energie

Schoonmaken nefit ketel

Geachte hennieg,

wat is de reden dat u uw cv ketel zelf wilt onderhouden? onkosten?

let wel !!! deze cv ketel heeft mogelijk een defecte branderkop wanneer een erkende nefit monteur uw cv ketel niet heeft onderhouden.
deze branderkop met toebehoren dienen per direct worden vervangen wanneer uw cv ketel niet voorzien is van een groene sticker met opdruk "burner ok"

om onderhoud te plegen aan uw cv ketel dient u in het bezit te zijn van 2 tal pakkingen.
om het toestel te kunnen reinigen dient de brander uit de wisselaar te worden gemonteerd.
wanneer u dit gedaan heeft kunt u de voorzijde van de wisselaar middels de klikverbinding openen.
vervolgens moet vanuit de onderzijde van de wisselaar de rookgasverdringer uit de wisselaar te worden genomen en moet worden gereinigd.
u kunt nu de binnenzijde van de ronde wisselaar met een koper/messing borstel schoonmaken en ontdoen van de aluminiumcellisium ( witte korrels, lijkt op kalk).
zet vervolgens de rookgasverdringer (kelk) terug in de wisselaar.
als alles schoon is moet u de pakkingsnoer van de wisselaar vervangen, dit dient een witte/transparante siliconen pakkingsnoer te zijn, vermoedelijk is uw ketel nog voorzien van een rode.
nu dient u de wisselaar te spoelen met water door de vulslang in de bovenzijde van de wisselaar te hangen en de kraan rustig open te zetten, u spoeld nu al het overtollige vuil weg wat achter zal blijven in de sifon onde de wisselaar.
alvorens u verder gaat dient u de wisselaar inspuiten met "protector", dit is een op petrolium basis oplossing die door nefit is ontworpen om te voorkomen dat de aluminiumcellisium zich vastzet op de wisselaar en bevorderd een langere levensduur van uw toestel.
reinig de sifon en vul deze weer met schoon water.
vervang de zwarte silicone branderpakking en plaats de branderkop terug in wisselaar als de géén afwijkingen vertoond.
sluit de gasleiding weer aan onder de ventilator en neem het toestel weer in bedrijf.
normaliter dienen de gasdrukken statisch en dynamisch te worden gecontroleerd als mede de ventilatordruk en het 0-punt van het gasregelblok.

een erkende cv monteur voer deze servicebeurt graag voor u uit voor ongeveer 70 euro.

succes..........