Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-02-2010 18:10:04
Huishouden & Energie

Krasjes op bril

Hutch schreef op vrijdag 22 jan 2010, 02:14: dag sutileeg,

indien u uw probleem nog niet opgelost is (na 1 maand), probeert u dan eens met koperpoets.ik heb er kleine krasjes in gewoon glas mee weg gepoetst.

succes, gr. hutch

de aanschaf van een bril is een grote uitgave. de gebruikte apparatuur bij de oogmetingen en het slijpen van uw brillenglazen kosten veel geld, ook de brillenglazen zijn duur door de vele onderzoekskosten die er door fabrikanten in geinvesteerd worden. al met al een hele uitgave voor u als klant.

als je dan ziet hoe veel mensen hun bril onderhouden snap je het soms niet.

aan krasjes in een brillenglas kun je niks doen helaas,(ze zijn op geen enkele manier weg te poetsen, plamuren of wat dan ook zonder de sterktes in een brillenglas te veranderen) maar ze zijn wel in veel gevallen te voorkomen.

belangrijke ascpecten van onderhoud van brillenglazen.

gebruik altijd een zachte, schone brillendoek (meestal krijg je er 1 als je de bril aanschaft) gebruik geen trui of wat dan ook om de bril te poetsen. gebruik geen chemische reinigingsmiddelen of van die doekjes die bij een supermarkt/drogisterij te koop zijn. deze vezeldoekjes kunnen harde vezels bevatten die krasjes kunnen veroorzaken in de ontspiegeling.
gebruik ook nooit zeepachtige producten waar citroen in verwerkt is (dubro bijvoorbeeld) citroen is een zuur en kan hele fijne krasjes "verder uitbijten".
ook door het warme/hete afwaswater halen is funest voor de glazen en de ontspiegelingen.
zijn de glazen echt heel vuil of vies ga dan langs uw opticien hij of zij heeft diverse producten om uw glazen goed en zonder gevaar te reinigen. de meeste mensen denken dat de gemiddelde opticien een geldwolf is en overal geld voor wil hebben, maar de meeste opticien willen graag dat u goed en helder kunt kijken en zijn dus altijd bereid om uw bril bij te stellen of uw kijkvragen te beantwoorden. dat kost u in de meeste gevallen niets.

denkt u dat deze tips niet voor u zijn dan zie ik u graag in mijn winkel terug om een paar nieuwe brillenglazen aan te schaffen. dan zal ik u bij het afhalen van de bril deze tips nogmaals meegeven en tegelijk een demonstratie geven hoe een bril op de juiste manier gepoetst kan worden. (het advies is gratis, de glazen dient u wel af te rekenen al dan niet met korting of was het nu vergoeding van uw zorgverzekeraar, maar dat is weer een ander topic)