Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 15-02-2010 12:56:28
Geldzaken & Recht

Wie erft van vrijgezelle broer?

[quote=tdehond schreef op maandag 15 feb 2010, 07:21][quote=anromach schreef op maandag 15 feb 2010, 00:25]
@ vraagstelster
m.i. is het een goede vraag. nu kunt u misschien uw broer nog van gedachten laten veranderen. als hij een testament maakt en een executeur testamentair aanwijst, kan hij zijn moeder ontlasten na zijn dood.
dan staat zwart op wit wat hij wilt en krijgt mogelijk zijn moeder niet te maken met familieleden die hun wettelijk recht op een deel v.d. erfenis opeisen.

sterkte in deze moeilijke tijd.

tdehond,
nu ga je wel erg kort door de bocht. met alleen een executeurs benoeming ben je er nu nog niet. en kan overigens ook veel simpeler. behalve legaten aan de goede doelen, kun je de goede doelen ook tot erfgenaam benoemen. dan heeft de familie helemaal niets te zeggen als erfgenaam maar gaat het gelijk naar de goede doelen toe. die hebben over het algemeen mensen in dienst die niets anders doen dan nalatenschappen afwikkelen. heb je dus geen executeur voor nodig.

je kunt de executeur ook niet opdragen om bepaalde bedragen over te maken of de nalatenschap te verdelen zonder de erfgenamen.

en verder hebben familieleden niets te eisen als ze geen erfgenaam zijn (kinderen even uitgezonderd).