Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 21-02-2010 10:56:19
Geldzaken & Recht

Tijdelijk postadres verlenen.

Zorgtoeslag is individueel, daarvoor maakt het niet uit met hoeveel personen je bent.

een andere zaak is huursubsidie. daarvoor is niet bepalend of iemand op een adres ingeschreven staat of niet, maar waar iemand - volgens de belastingdienst - verblijft.

als uw adres als postadres gebruikt wordt, zal de belastingdienst ervan uitgaan, dat dat de werkelijke verblijfplaats is. haar inkomen wordt bij uw inkomen opgeteld om te zien of u nog in aanmerking komt voor huursubsidie (huurtoeslag). dat zal dan niet het geval zijn, waardoor de belastingdienst de volledige huurtoeslag terug eist.

u moet dan bewijzen dat zij daar niet werkelijk verblijft etc. hoe gaat u dat bewijzen? ondertussen moet u terugbetalen. de belastingdienst kan ook een boete opleggen en rente eisen over het - volgens hun - onterecht ontvangen bedrag.

de heffingen betreft dat reinigingsrecht, rioolrecht etc.? heeft u daarvoor kwijtschelding of vermindering wegens een 1-persoonshuishouden?

staat die persoon wel ergens anders officieel ingeschreven?

vladja



staat