Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-02-2010 01:31:02
Voeding & Gezondheid

Warm water van ista

Dag sammy,

wanneer ik thuis via onze hr cv ketel onze 80 ltr boiler tot 65 graden opstook, dan kost mij dat 0,6 m³ gas. dan kun je zelf uitrekenen wat die eenheid (hoeveel liter is dat?) bij jou zou kosten.
je moet dan wel weten bij hoeveel graden het water bij jou uit de kraan komt. dat kun je met een goede thermometer meten in de volle straal direct onder de uitloop wanneer de maximale temperatuur bereikt is, b.v. meten wanneer een emmer vol warm water is getapt. komt het warmer of kouder uit de kraan, zul je dat rekenkundig moeten corrigeren.
hoeveel een m³ gas kost is ook uit te rekenen en houdt dan rekening met alle zaken die daar bij horen, zoals btw, energiebelasting, energiedichtheid correctie, meterhuur, vastrecht enz.
ook mag je de aanschaf-/afschrijf en onderhoudskosten voor een eigen warmwaterinstallatie wel meerekenen.

het totaal zou dan in de buurt moeten komen van de prijs die jij betaalt. zou het (veel) meer zijn zou ik gefundeerd bezwaar maken tegen hun prijs.

hardware error man.