Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-02-2010 06:19:10
Geldzaken & Recht

Clickandbuy en automatisch incasso

Wiegets schreef op woensdag 24 feb 2010, 21:46: hallo mede gedupeerde,

onlangs heb ik ook dreigbrieven en acceptgiro's ontvangen tot mijn grootste schrik. ik schijn iets te hebben gekocht wat niet waar is maar toch probeerde clickandbuy geld van mijn rekening af te boeken wat overigens gestorneerd is en geblokkerd voor clickandbuy. nu heb ik intrum justitia in mijn nek hijgen die geld willen zien en bij beide is het niet mogelijk om een email te sturen om opheldering te vragen. want ik ben benieuwd voor wat voor een product ik gekocht zou moeten hebben en bij wie en waar. ik betaal altijd via telebankieren of ideal maar nooit via clickandbuy, ik vraag me af hoe ze het in hun hoofd halen om zulke dingen te doen zonder toestemming. maar tot nu toe krijg ik en heb ik nog steeds geen reactie van beide gehoord ik ontvang alleen maar dreigbrieven en acceptgiro's die overigens niet betaald zullen worden.

vindt het heel vreemd dat een willigkeurige bank cq bedrijf zomaar geld van iemands rekening kan afboeken zonder toestemming. ik vraag me af waarom in gods naam de ecb ( de europese centrale bank ) die toezicht moet houden niet ingrijpt om zulke dubieuze banken hun gang te laten gaan.

ik denk dat ik ook maar een bank ga beginnen en bij iedereen geld afboek het mag blijkbaar hier in dit kikkerlandje. het is bij de knotse dat clickandbuy niet terug wordt gefloten en dat intrum justitia mag blijven bestaan. bij beide bedrijven moeten de deuren gesloten worden, het lijkt wel heel normaal tegenoordig om spookrekeningen te versturen en te dreigen en de consument is de dupe en moet maar betalen. .....dacht 't niet morgen ga ik naar de politie om aangifte te doen en ik hoop dat er meerdere mensen zijn die ook zo wijs zijn en dat te doen. en het zou heel mooi zijn als we alle dosiernummers gaan verzamelen mocht er een proces komen dan staan we samen sterk want individueel sta je zwak en heb je niets in te brengen.

dus mensen doe je zelf en help mede gedupeerde doe aangifte.

ben overigens heel nieuwsgierig hoe het gaat aflopen hier bij mij er zullen nog vele acceptgiro's op de deurmat vallen denk ik en anders wel deurwaarders langs komen. maar goed dat zien we laters wel hoe of wat ze mogen langs komen open doen doe ik niet en tekenen voor ontvangst al helemaal niet.

wordt vervolgd

het is bij clickandbuy heel simpel om op te lichten,
aan gezien je je niet hoeft te legitimeren.
en zo ver ik weet moet dat wel en is 1 vinkje daar voor niet goed genoeg voor, maar dat kan ik fout hebben.

laat het gewoon voor komen, zeg tegen incasso's dat je het niet gaat betalen.
het is mij ook al duidelijk genoeg dat ze mensen oplichten of afzetten.

bij het voor komen, dan kan je je verhaal kwijd aan de rechter,
dan moet clickandbuy bewijzen dat jij het inderdaad geweest is. en dan kunnen ze niet omdat ze geen copy van geldige legitimatie hebben.

succes er mee.