Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

geer56
geer56 - 26-02-2010 13:58:49
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Wettelijk is het zo dat de regelmatige bestuurder of de eigenaar ook zelf de verzekerde noet zijn dat staat in de koopmans wet (vraag me niet waarom daar) maar dat neemt niet weg dat als er toestemming is een ander natuurlijk met de auto mag rijden mits zoals hier al gezegd is dat hij / zij aan alle eisen voldoet. het zou toch gek zijn dat als je niet lekker word of je zelf niet instaat bent een ander je dan niet thuis zou mogen brengen. waar wel soms moelijk over word gedaan is als men iets gaat doen wat niet onder normaal gebruik valt bvb iets groots verhuizen of iets waarvan je weet dat het problemen kan op leveren. maar als alles gewoon is is er niks aan de hand je mag op je verzekering toch ook een vervangende auto rijden. een gek voorbeeld ilustreerd dit misschien een beetje
ik kwam eens mijn auto terug halen van een gr beurt en kreeg toen te horen dat bij de proefrit er schade was veroorzaakt deze schade moest ik onder mijn verzekering laten vergoeden omdat zij in dit geval toestemming hebben om die proefrit temaken.