Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 26-02-2010 16:44:11
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

Mels,

het punten rijbewijs staat helemaal los van de verzekering. dat heeft niets met elkaar te maken.

wel betalen jongeren een hogere premie voor een verzekering, omdat uit statistieken is gebleken, dat ze vaker schade rijden dan mensen die een paar jaar ouder zijn.

als ze af en toe de auto van pa of ma mogen lenen, is er verzekeringstechnisch niets aan de hand. als ze echter de regelmatige bestuurder zijn en pa of ma is de verzekeringsnemer en hebben kind niet gemeld als regelmatige bestuurder is er wel een probleem, namelijk bewuste misleiding/fraude.

om de hogere premie te omzeilen probeert men fraude te plegen bij verzekeraars. fraude? dat klinkt zwaar maar zo is het wel. men geeft namelijk op aan de verzekeringsmaatschappij dat een van de ouders de regelmatige bestuurder is maar in praktijk blijkt zoon of dochter in de auto te rijden. het kan echter grote gevolgen hebben.

wanneer blijkt dat zoon of dochter regelmatige bestuurder zijn en niet de ouders dan kan bij een schade de maatschappij besluiten de schade-uitkering te verhalen op de "frauderende" ouder. daarnaast worden de ouders op de zogenaamde zwarte lijst gezet en kunnen de eerst komende 5 jaar moeilijk een verzekering afsluiten. verder zal de autoverzekering worden geroyeerd in verband met oplichting.

vladja