Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

elvinzo
elvinzo - 26-02-2010 19:33:28
Garantie & Verzekeringen

Autoverzekering dekking andere bestuurder

In aanvulling op het antwoord van vladja:

u hoeft de schade niet geheel voor eigen rekening te nemen. ik heb één keer een aanrijding gemaakt, de schade van de tegenpartij was ca. 900 euro. dan ga je uiteraard meer verzekering betalen voor een bepaalde periode. bij mij duurde dat twee jaar, voor ik weer op het premiebedrag kwam dat ik vóór de aanrijding betaalde. ik heb daarmee niet de volledige 900 euro hoeven betalen.

u kunt dan ook met uw moeder afspreken dat in geval van een aanrijding met u of uw man achter het stuur, u dat verschil in premie over die periode aan uw moeder zal vergoeden. hetzij in één keer of gelijk met de premie in maandelijkse termijnen. juridisch gezien is zij dan aansprakelijk, maar kost het haar dus niets.

ik hoop/neem aan dat u met uw moeder toch wel een dermate vertrouwensband heeft, dat uw woord genoeg moet zijn. desnoods valt zoiets vast ook wel schriftelijk vast te leggen.

verder heb ik wel eens mensen gekend die geen familie van elkaar waren, maar wel samen een auto deelden omdat ze die allebei beperkt nodig hadden. en die dus hetzelfde probleem rondom aansprakelijkheid hebben gehad. hoe ze daarmee omgingen weet ik niet. maar wellicht is er een verzekeringsmaatschappij die dergelijke verzekeringen aanbiedt, waarbij er dus twee hoofdbestuurders zijn die niet samen een financieel systeem vormen. misschien kunt u daar eens naar google-en.