Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-03-2010 17:11:43
Geldzaken & Recht

Eigenvermogen en verzorgingstehuis.

Hallo sieke,
ongevraagd advies: doe er alles aan om niet in een verzorgingshuis te komen. financieel is het zo dat u een eigen bijdrage moet betalen, en ook (zak)geld overhoudt van uw aow. erger vind ik dat de bewoners hun vrijheid kwijt raken. als u niet tevreden bent over de zorg of over de bejegening, dan kunt u wel klagen, maar u bent afhankelijk. ik heb super veel spijt dat ik mijn ouders naar een verzorgingshuis heb verhuisd. mijn vader is zojuist overleden, na anderhalf jaar van ongelukkig zijn in het verzorgingshuis. mijn moeder woont nu bij mijn zuster in huis, en we hebben een persoonsgebonden budget (pgb) gekregen. nu zijn we weer vrij en hebben de regie over de zorg die we willen inkopen. ik heb spijt dat we dit destijds niet zo hebben gedaan. had mijn vader nog enkele gelukkige jaren kunnen hebben. misschien zou hij zelfs langer hebben geleefd. het gedoe in dat huis ging gepaard met een boel stress.
ik snap dat dit mijn ervaring is, en dat er wellicht senioren zijn die het prima naar de zin hebben, maar ik moest het toch even kwijt.
groet,
mayke